2014. május 1., csütörtök

4. Rész - Elbaszott nap...

Sziasztok!!
Visszatértem, és remélem ti is itt vagytok még és készen álltok a röhögésre, sírásra vagy amit szoktatok olvasás közben! Komikat, pipákat és feliratkozókat örömmel várok és remélem még azokat akik eddig olvasták mindig érdekli a történet! :)
Jó szórakozást!

Amikor Zoé ajtót nyit Mia nevetve esik be és az első ülőalkalmatosságra esik. A nagy nevetésre András is kikóvályog a szobából.
- Mi ez a zaj? - Kérdi kómásan s felkapcsolja a villanyt.
- Haza ért a jól nevelt lányod! - Mondja Zoé.
- Persze, ilyenkor az én lányom... - Mondja András és Mia felé fordul. - Nem hiszem el, hogy ennyire nem lehet megkérni! Az az egy kérésem volt, hogy ma maradj józan és ne csinálj semmi marhaságot de ennyire nem vagy képes! Takarodj a szobádba! - Mondja idegesen.
Mia szó szerint apja képébe röhög és elindul a szobája felé. András és Zoé is elindultak a szobájuk felé, bár nem olyan boldogan mint Mia. Ők inkább azon gondolkoztak, hogy mi lesz az aznapi interjún, ha Mia most tiszta részeg, holnap mit fog produkálni. Másnap 12 óra tájékán Mia szörnyű fejfájással kikódorog a konyhába.
- Reggelt... - Köszön.
- Viszont kislányom! Remélem nem fáj nagyon a fejed - Mondja Zoé.
Ebben a pillanatban mintha Mia megvilágosodott volna, eszébe jutott, hogy azt ígérte apjának, hogy nem csinál semmi hülyeséget, hogy ma ne égesse le őket.
- Nem, persze, hogy nem! Tök jól vagyok... Van itthon banán? - Kérdi miközben a fejét fogja.
- Hoztál? - Kérdi Zoé.
- Dehogy hoztam, honnan hoztam volna? - Kérdi Mia és leül az asztalhoz.
Zoé vállat von, jelezvén, hogy akkor nem érti mit akar ha nem hozott mert ők nem vettek semmit. Erre Mia lehajtja fejét s csendben szenved a fejfájástól. Nem sok ideje van rá mert megjelenik apja és elküldi, hogy zuhanyozzon, öltözzön át és fésülködjön meg mert fél óra múlva indulnak. A leányzó nagy nehezen elmegy, lezuhanyozik és egy fekete, kövekkel díszített trikót vesz fel és mellé egy háromnegyedes farmert vesz és balerinacipőt. Legszívesebben visszafeküdne de nem lehet ezért kimegy a konyhába.
- Felőlem mehetünk... - Mondja.
Eközben Lynchék már a kocsiban ültek és a stúdióba tartottak. Nem volt nagy feszültség, mindenki teljesen nyugodtan ücsörgött és várták, hogy megérkezzenek. Mikor megérkeztek, Mia, András és Zoé már ott voltak. Zoé épp Miát sminkeli András pedig oda ment Lynchékhez beszélgetni. Miközben András magyarázott valamit Ross szép lassan felszívódott mellőlük.
- Anya, szerintem ennyi elég lesz! Már több smink van a fejemen mint amennyi egy sztáron szokott lenni! - Mondja Mia.
- Hát, ha nem úgy néznél ki mint egy másnapos, nem kéne ennyi vacakot kennem rá! - Felel Zoé.
- Hú, de szép itt valaki! Szia szépség! - Köszön Ross.
- Szia szöszi! Mizu? Miért kellettem este? - Kérdi Mia.
- Ja, csak unatkoztam... - Mondja Ross.
- Khm... Éjfélkor? - Néz Mia Rossra.
- Miért? Te nem szoktál olyankor unatkozni? - Kérdi Ross.
- Nem, nem szokott! Ő olyankor tiszta részeg és azt se tudja mi történik vele... - Motyogja Zoé.
Ross döbbenten néz Miára aki kevésbé döbbenten néz az anyjára.
- Tényleg? Most először jöttem haza így... Ne csinálj már belőle ekkora ügyet! - Mondja Mia idegesen.
- ÖT PERC A KEZDÉSIG! - Kiabál egy férfi.
Mia, Ross és András leültek a kamerák elé. Miát már nem érdekelte mi lesz, mert szörnyen fájt a feje, András viszont pont ettől félt. Mia a fejét támasztva ül a széken és azon gondolkozik, hogy mik lehetnek a lehetséges kérdések amit fel tehetnek neki. Semmi köze a filmhez, akkor mit keres itt?
- Apa... Miért nem a másik rendező ül itt? - Kérdi.
- Mert lemondta, és mielőtt megkérdeznéd, az interjú angolul lesz és majd szinkronizálni fogják. - Mondja András.
- Jeee... Máshoz sincs kedvem... - Mondja Mia, mire megérkezik a műsorvezető.
- Sziasztok! Élőben jelentkezünk, innen a stúdióból! Én Tóth Kata vagyok és velem van a híres magyar rendező, Fehér András és kislánya Mia illetve az elképesztő szőkeség Ross Lynch! Ross, milyen érzés itt lenni? Hogy tetszik Magyarország? - Kérdi.
- Nekem tetszik! Nagyon örülök, hogy itt lehetek, rengeteg szép épület van és olyan hely ahová szívesen bemennék...
- Az idegenvezetőbbel? - Szakítja félbe Rosst, Kata és rám mosolyog.
- Hogy tessék? - Kérdez vissza Ross.
- Mia! Nem emlékszel, hogy tegnap miket posztoltál az Instagram fiókodon? Vagy elvitted magaddal a szőkeséget abba a buliba ahol este voltál és leitattad, hm Mia? - Néz rám.
- Én? Tegnap? Buli? Ugyan dehogy... Olyat meg végképp nem csinálnék amit mondtál! - Felel Mia.
-  Biztos az? - Vigyorog Miára és egy TV felé fordul.
Amint bekapcsolja, képek és rövid videók jelennek meg a képernyőn Mia tegnapi estéjéről. Nem árt tudni, hogy Mia és Kata régről ismerik egymást és sose voltak jóban, mert még két éve Kata bele volt zúgva Marciba de Marci mégis Miát választotta mondván, hogy neki jobban bejönnek az olyan lányok akik nem kis angyalok. Hát Mia két éve se volt kis angyal viszont nem volt olyan vészes mint most. Mia tátott szájjal nézte a képeket, Ross ugyancsak meglepődött, András pedig a fejét fogta. A képekben nem volt semmi különös mert csak annyi látszódott, hogy Mia nevet egy pohárral a kezében viszont a videókban az volt a gáz, hogy tisztán érthető volt amit Mia mondott és látszott, hogy nem vele egykorúakkal van. Amikor Mia magához tért a kisebb sokk után és meglátta, hogy Kata önelégült mosollyal bámulja a képernyőt rögtön oda ment és kikapta a kezéből a távirányítót és kikapcsolta a TV-t amin a képek és felvételek mentek.
- Add vissza! - Ugrott fel akata.
- Ez kell? Tessék! - Dobja vissza Mia a távirányítót de előtte kiveszi belőle az elemet.
- Mia... Add vissza az elemeket és hagyd, hogy befejezzem az interjút! - Mondja idegesen Kata.
- Vedd el! - Mondja Mia és zsebre vágja az elemeket.
- Ne játsszuk ezt! Úgy sem nyerhetsz! - Mondja Kata.
- Miért ne? Kettőnk közül nálam van a nagyobb előny! - Mondja Mia tök nyugodtan.
- Mert az nem igazság, hogy elvetted a pasim, össze törted az álmaimat és most még azt se hagyod, hogy leégesselek ország világ előtt! - Kiabál Kata.
- Mi? Te miről beszélsz? Ha Marcira gondolsz akkor nagyon jól tudod, hogy mit mondott és én arról nem tehetek, hogy egy földre szállt angyalnak tart, fogalmam sincs milyen álmodat törtem össze, de akkor bocsánat és ezzel nem engem égetsz le, hanem saját magad! Ezzel csak azt mutatod meg, hogy milyen kicsinyes vagy! Még mindig azért akarsz bosszút állni ami két éve történt és nem vagy képes túltenni magad ezen! Olyan vagy mint egy gyerek! A másik fele a dolognak, hogy ezzel még az én szüleimet égeted amit nem fogok engedni! Innentől kezdve pedig nem hiszem, hogy lenne értelme folytatni az interjút! - Mondja Mia, hátat fordít és elindul kifelé.
- Tudod én nem tehetek arról, hogy te egy félős picsa vagy és azért még nem fogom félbe hagyni az interjúm! - Mondja Kata mire Mia megáll.
- Mond még egyszer... Mond ki! Hangosan! - Fordul meg Mia.
- Mit? Azt, hogy egy félős picsa vagy? Egy félős, hisztis drogos picsa! - Mondja jó hangosan Kata.
Mia lassan megfordul és elvigyorodik. Közelebb sétál Katához aki szintén vigyorog.
- Én? Mint félős? Azt csak szeretnéd! - Mondja Mia.
- Szeretném? Nem kell szeretnem libuska, az vagy! Ha hiszed, ha nem csak egy félős kurva vagy, akit csak kihasznál a pasija! - Vigyorog Kata.
- Jól van, te akartad! - Mondja Mia.
- Gyere ha mersz! - Felel Kata.
A két lány szó szerint egymásnak akartak ugrani, de Katát két biztonsági őr kapta el Miát pedig Ross.
- ÁLJ! - Kiabálta a rendező.
Mia hozzá vágja Katához az elemeket és elindul kifelé. Vagyis csak ment volna de Zoé az útjába állt. Mia kikerülni se tudta már András is ott volt és egy akkora pofont kapott, hogy elesett.
- Ide figyelj! Nem tanultál meg viselkedni? Tényleg le kellett égetned minket az egész ország előtt? Tűnj a szemem elől! Látni sem akarlak! Innentől kezdve azt kezdesz az életeddel amit akarsz, de én soha többé nem akarlak látni! Takarodj! - Ordibál András.
Mia könnyes szemekkel kirohan a stúdióból ami előtt fényképészek és riporterek hada állt. Egy pillanatra megtorpant de onnan is hamar sikerült lelépnie. Amint sikerült olyan helyre kerülnie ahol nem voltak fényképészek és nyugalom volt felhívta Marcit akivel megbeszélték, hogy találkoznak. Miközben Mia a megbeszélt helyre sétált a stúdióban sem állt meg az élet.
- Most miért kellett neki ezt mondani? - Kérdi idegesen Zoé.
- Mert ez az igazság! Soha nem akarom látni! Nincs arra szükségem, hogy egy ország előtt égjek miatta! - Mondja András.
- De ő még csak egy gyerek! Nem tehet semmiről! Még 17 sincs és úgy beszéltél vele mintha 40 éves lenne és még mindig velünk élne és úgy viselkedne mint most! Gondolkozz néha mielőtt megszólalsz! Az utcára küldtél egy 16 éves gyereket aki a tiéd is! - Magyarázza Zoé.
- A helyzet nem sokat változott! Mindig az utcán volt és sose zavart! Most hirtelen elkezdett érdekelni mi van vele? Ha eddig nem halt éhen akkor most se fog... - Mondja András.
- Te azt se tudod mit beszélsz! Nem gondoltam volna, hogy valaha ilyet mondok de annyira hülye vagy, hogy az már fájdalmas! Attól még, hogy te sose voltál otthon a lányod haza járt! Lehet, hogy nem minden nap, lehet, hogy nem aludt otthon de többször jött haza úgy, hogy te nem is tudtál róla mert épp fontosabb dolgod volt! Nem volt vele sose bajod, nem is foglalkoztál vele ezért nem is ismered! Nem az utcán volt hanem a barátjával vagy anyáékkal és nem az utcán töltötte az éjszakákat, hanem vagy a nagyszüleinél volt, de  sokszor haza jött csak te már rég aludtál vagy még haza se értél de egyszerűbb volt azt mondani, hogy Mia nincs itthon minthogy benézz a szobájába! Értsd már meg, hogy egy ártatlan lányt küldtél az utcára és a büdös életben nem találod meg, mert jobban ismeri Budapestet mint mi ketten! - Mondja idegesen Zoé.
András látszólag sokkot kapott. Nem tudott erre mit reagálni csak állt mint valami szobor. Amint magához tért az átmeneti sokk alól oda ment Lynchékhe és elnézést kért Mia viselkedéséjért, valamint felajánlotta, hogy megmutatja nekik Budapestet. Ezzel el is indultak egy város néző körútra. Eközben Mia találkozott Marcival és könnyes szemekkel megölelte.
- Jól van kislány, nincs semmi baj! - Nyugtassa Marci.
- De igen van! Nem érted, hogy ezek után már az is felesleges, hogy éljek? - Kérdi Mia.
- Na, ne beszélj butaságokat! Ez nem így van! Nekem hiányoznál! - Mondja Marci.
Ezek után Marci elvitte Miát fagyizni, vásárolni és mindent megtett, hogy jobb kedve legyen Miának.
- Mia, emlékszel erre a helyre? - Kérdi.
- Hogy is felejthetném el? Itt kezdődött minden! - Mondja már mosolyogva Mia.
- Mimikém... Ne haragudj, de nekem ez nem megy! - Mondja Marci.
- Mi? Már mit mi nem megy szívem? - Kérdi Mia döbbenten.
- Ez az egész! Mia kicsim, egy fél ország tart szemétnek amiért össze törtem a kedvenc műsorvezetőjük, Kata, szívét mert kettőtök közül nem őt választottam... - Mondja Marci.
- Te most szakítani akarsz? - Kérdi döbbenten Mia.
- Igen, jó, hogy leesett... - Mondja Marci.
- De...
- Shh... Ne nehezítsd meg a dolgot! - Mondja Marci és megpuszilja Miát akinek könnyek csorognak le az arcán.
- Rohadt állat! - Mondja Mia és felpofozza Marcit.
- Ejnye Mia, ezt te sem gondoltad komolyan ugye? Megütni az egyetlen embert aki megmenthet az éhen halástól? Hm... De tudod, egy kis szolgaáltatás fejében megbocsátok! - Vigyorog Marci.
- Inkább éhen halok! Menj és kérj szolgaáltatás attól a kis ribanctól! - Mondja Mia és otthagyja Marcit.
Ahogy Mia sétál kap egy SMS-t Zolitól amiben azt írj, hogy munka lenne. Miának semmi kedve most drogot csempészni, de Zolit ez nem nagyon érdekli ezért Mia elmegy a drogért. Eközben Rossék Budapestet járják, de Ross ahelyett, hogy figyelne a telefonját nyomkodja.
- Haver, mit csinálsz? - Kérdi Riker.
- Sh! Gondolkozok... Próbálok egy normális SMS-t megfogalmazni Miának! - Mondja Ross.
- Áh, szóval Miáról van szó... El kellene felejtened azt a lányt! Aranyos, elhiszem, szép szemei vannak, szépen mosolyog de nem hozzád való! Keress más csajt akibe belezúghatsz! - Mondja Riker.
- Ki beszél itt arról, hogy szerelmes vagyok? Úgy nem szeretem csak megismerni szeretném egy kicsit jobban! - Mondja Ross és amit eddig írt elküldte.
- Nem szereted, de vele álmodsz... Hát te is jól be vagy állítva öcsém, az biztos... - Mondja Riker.
Ross miközben azt várja, hogy Mia válaszoljon nézelődik és egy 10 perc múlva választ kap az SMS-re.
- "Szia! Hát voltam már jobban is... Kezd elegem lenni az életből... Minden esetre jó volt megismerni szöszi!(:" -Írja Mia.
- "Ezt hogy érted? Többet nem is akarsz találkozni? :(" - Kérdi Ross.
- "Nem hiszem, hogy jó ötlet lenne... Még ki kellene azt is találnom, hogy mit kezdek magammal, ha már haza nem megyek..." - Felel Mia.
- "Mi van azzal a sráccal akiről beszéltél az "interjúban"?" - Kérdi Ross.
- "Szakítottunk... Közölte, hogy most egy fél ország utálja miattam és még sok minden más... Pedig előtte meg mindent megtett, hogy jobb kedvem legyen )':" - Írja Mia.
- "Sajnálom... :( De ez nem indok arra, hogy az utcán kóborolj! Még a végén éhen halsz vagy megfagysz vagy bármi bajod lehet!" - Felel Ross.
- "Tudom és aranyos vagy, hogy aggódsz értem de nem vagyok már kisgyerek, tudom mit csinálok és tudok vigyázni magamra! (:" - Írja Mia.
- "Mit fogsz csinálni?" - Kérdi Ross.
- "Szerintem... Áh, fogalmam sincs... Talán elmegyek a nagyszüleimhez vagy nem is tudom... Bonyolult de majd kitalálom..." - Felel Mia.
- "Vigyázz magadra lányka, nehogy bajba kerülj! ;)"
- "Ez most olyan Marcis volt... De vigyázok ne izgulj!" - Írja Mia.
- " Bocsi... Nem direkt volt... Holnap nem akarsz találkozni?" - Kérdi Ross.
- "Szerintem ha apa rájönne saját kezűleg fojtana meg :D" - Felel Mia.
- "Szerintem meg nem kell tudnia róla! ;)" - Mondja Ross.
- "Oppá, és még azt hiszik, hogy én rontalak el! (: Részemről oké!" - Írja Mia.
- "Ennek örülök! Akkor holnap az állatkertnél? Azt megjegyeztem, hogy hol van :D" - Mondja Ross.
- "Rendben! Én ott leszek (: De most mennem kell! Pá, Szöszi!" - Felel Mia.
- "Oké, akkor mondjuk 1 körül találkozunk! Szia szépség! ;) :)" - Írja Ross és elteszi a telefont.
Ezek után Rossék visszamennek a hotelbe és Andrásék is haza mennek. Velük ellentétben Mia megkeresi a drogokkal Zolit és odaadja neki.
- Ide figyelj Mia! Ez nem kedv kérdése! Ha nem akarod csinálni azt mond! De gondolom akarod mert abból, hogy iskolába jársz nem tudsz megélni és ahogy hallom a szülői támogatásnak is vége! - Mondja Zoli és Mia kezébe nyom egy bizonyos pénzösszeget. - Nesze! Amiért elhoztad! Remélem, hogy nincs panasz mert ez a 100 forint 50%-a szóval egy rossz szavad nem lehet!
- Kösz... Mehetek? - Kérdi lehajtott fejjel Mia.
- Ha nem kell anyag akkor felőlem azt csinálsz amit akarsz! - Mondja Zoli.
Mia zsebre teszi a pénzt és elmegy. Nagyon jól tudja, hogy a nagyszülei nincsenek otthon mégis hozzájuk indul. Bár kulcsa nem volt, ez nem akadályozta meg abban, hogy bejusson a házba. A hajából kivett egy hullám csatot és addig piszkálta a szárat amíg ki nem nyílt.  Amikor belép, bezárja maga mögött az ajtót. Bemegy a konyhába ahol egy levelet talál.
"Drága Mia!
Gondolom te vagy az aki most a levelet olvassa, ki más lenne... Miután nagyapád meghalt nem tudtam fizetni egyedül a számlákat ezért nem találsz most otthon! Ha keresnél a közeli öregek otthonában vagyok, és biztos vagyok benne, hogy ha megkeresel ott megtalálsz, és tudom, hogy mindenre képes vagy amit csak el akarsz érni! Ne figyelj apád marhaságára, légy erős és kitartó, de azért ne feledkezz meg az öreganyádról sem! Ne feledd, rám mindig számíthatsz!
Puszi: Mama"

Mia letette a levelet s eldöntötte, hogy még a napokban meglátogatja nagymamáját. Nagyon jól tudja, hogy hol van, hisz a környéken nincs sok idősek otthona. Gyorsan lezuhanyozott és a szekrényből kivett egy hálóinget és lefeküdt aludni. Abban reménykedett, hogy másnap valamivel jobb lesz minden és meg tudja oldani a gondokat.

De vajon tényleg javul a helyzete? És milyen lesz a találkozás Rossal? Ezek után mit fog csinálni Mia? Tényleg komolyan gondolta amit mondott András? Ez mind kiderül a következő részben (:
Sziasztok!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon nagyon jo ez a resz!! siess a kovivel mert mar nagyon varom!!!
    puszii :*

    VálaszTörlés
  2. nézz be hozzám, díjat kaptál ;) --> http://eztnemhiszemel-btrstory.blogspot.hu/

    VálaszTörlés