2014. május 24., szombat

6. rész - Baj, baj hátán... Van menekvés?

Teltek a hetek, a szöszi fiú és a bajkeverő leányzó egyre többet találkoztak, de csak titokban. Már amennyire titoknak mondható az amit 3 azaz három ember tudott. Riker minden egyes alkalomról tudott amikor a két gyerek találkozott, de nem szólt senkinek egy szót sem. Nagyon reménykedett benne, hogy Ross rájön arra, hogy Mia nem a legjobb döntés, de akárhányszor visszajött egy Miával való találka után, egyre csak róla áradozott. Hát igen, szép dolog a szerelem, de akkor is amikor a szőke szupersztárnak teljesen elveszi az eszét? Ross mióta találkozgat Miával egyre kevesebbet tanul, egyre többet bakizik felvétel közben és már csúszásban vannak, mert a túl sok baki miatt nem tudnak haladni a filmmel. A másik dolog meg ami nem minden szempontból szerencsés, hogy Mia egyáltalán nem érzi azt Ross iránt mint amit Ross Mia iránt. Azt hiszem ez érthető, hiszen Mia nem rég szakított Marcival és nem akar egy olyan fiúba beleszeretni, akit lát még maximum 2 hónapig aztán az életben nem találkozik vele újra. Egy verőfényes szombati napon Ross épp a forgatásról tartott hazafelé, amikor egy ismerősen összekötött hajú lányt pillantott meg hátulról. Rögtön Mia jutott eszébe és kitalálta, hogy megijeszti. Óvatosan a háta mögé lopózott és megcsikizte a derekát. Akkor derült ki, hogy a lány nem is Mia, csak hasonlít rá, és Ross egy hatalmas pofonnal lett gazdagabb.
- Ne haragudj! Azt hittem, hogy Mia vagy! - Mondja Ross.
- Bakker még csak nem is hasonlítunk! Mia 5 évvel fiatalabb nálam! Ajánlom a szemüveget, ember... Mia ott ül - Mutat a csaj Mia felé - Menj! Ijesztgesd őt!
- Oké... Mondja Ross és elsétál.
Ross ezúttal távolabbról végigmérte a padon ülő lányt, hogy biztos, hogy Mia-e az. Mia egyik lábát felhúzva a padra, zent hallgat és szorgosan körmöl valamit. Ross teljes mértékben megbizonyosodik arról, hogy a lány a padon Mia és mögé lopakodik. Mia a lépteiből mitsem hall, hiszen a fülében ordít a zene és le se veszi szemeit a füzetről amibe írogat. Ross halál nyugalommal Mia mögé áll és kezeit lassan Mia nyakába csúsztatja mire a lány összerezzen és felnéz. Legnagyobb meglepetésére Ross tekint vissza rá szőke tincsei alól.
- Szent isten, de megijedtem... - Mondja Mia és a szívére teszi a kezét.
- Bocsi, direkt volt! - Felel Ross és megpuszilja Miát - Mizu?
- Semmi különös... Kezdek unatkozni... Se Marci, se Zalán és most otthon se vagyok, a mamával meg nem lehetek egész nap, mert neki is megvan a maga élete és nekem is a sajátomat kell élnem, ezért most az utcán lófrálok... - Mondja Mia és egy nagy sóhaj után folytatja - Veled mizu szöszi? Hogy megy a forgatás?
- Hát... Mehetne jobban is...- Felel Ross.
- Miért? Mi a gond? - Érdeklődik Mia.
- Eddig többet bakiztam mint amennyi szövegem van... És miattam most valószínűleg később lesz kész a film... - Sóhajt.
- Miért? Mármint miért bakizol annyit? Nem tanulod a szöveged? Fáradt vagy? Nem figyelsz? - Kérdi Mia.
- Nem, csak... Áh, mindegy... Hagyjuk... - Mondja Ross és egy pillanatra Mia füzetére pillant.
- Oké... Nem erőltetem...
- Az meg mi? - Kérdi Ross mikor meglátja az LSD szót a füzetben.
- Mi, mi? - Kérdi Mia és lassan a háta mögé teszi a füzetet.
- Az amit írsz...
- Nem írok semmit!
- De írsz! Muta! - Mondja Ross és elveszi Miától a füzetet majd póker arccal visszadobja. - Gonosz vagy...
- Miért?
- Mert egy kukkot nem értek az egészből...
- Nem tehetek arról, hogy nem tudsz magyarul - Von vállat Mia.
- Légyszi mond el! Cserébe én is mondok neked valamit! - Vigyorog Ross.
- Csak annyi az egész, hogy van egy Francis Crick nevű ember aki a DNS kettős hélix szerkezetének a megálmodója és ő amikor erre rájött az LSD hatása alatt állt... Csak ez kicsit bővebben kifejtve... - Mondja Mia.
- Jó... Akkor most mond el Angolul is - Kéri Ross.
- Ez angol volt...
- Akkor most úgy, hogy megértsem!
- Tudod mit? Hagyjuk... Én elmondtam mi van leírva, most te jössz! Ki vele mit akarsz mondani! - Felel Mia.
- Nem rég ismerkedtem meg egy lánnyal akibe fülig beleszerettem, de nem tudom, hogy mondjam el neki... - Mondja Ross.
- Öm... Csak simán menj oda hozzá és mond meg neki - Felel Mia.
- Te azt bírnád? - Kérdi Ross. - Mármint, ha te lennél a csaj, akkor neked az bejönne, ha csak úgy oda mennék hozzád és közölném, hogy bejössz?
- Hát, érdekes gondolat, de nem igazán... Ez csak egy tipp volt, de én ettől kicsit, hogy komplikáltabb vagyok - Mosolyog Mia.
- Neked például mi jönne be? - kérdi Ross.
- Hát... Nem vagyok romantikus fajta de egy ilyen dolgot inkább egy aranyos randin szeretném megtudni mintsem bungee jumpingozás közben, ha érted. - Mondja Mia.
- Aha, tehát ebből a szempontból nézve nagyon lány vagy... - Állapítja meg Ross.
- Mondjuk... Egyébként ki az a lány? - kérdi lágy hangon Mia.
Ross kicsit megdöbben a kérdés hallatán és hirtelen az arca vörösebb lesz mint az újonnan kirakott STOP tábla. Szőke hősünknek szerencséje volt mivel hirtelen Riker bukkant fel.
- Sziasztok fiatalok! Csatlakozhatok? - Kérdi, de a választ már nem várja meg csak leül a két gyerek közé.
- Persze! - Mondja Mia.
- Áh, milyen szép ez a nap! Pont jó arra, hogy pihenjünk és a nem kívánatos személyeket elkerüljük! - mondja Riker.
- Igen, igazad van! Szóval azt hiszem én megyek is... - Mondja Mia s feláll. - Szia szöszi! - mosolyog Rossra aki vissza mosolyog. - Riker
- Mia - biccent Riker mire Mia sarkon fordul és elmegy.
- Haver ezt miért kellett? - kérdi idegesen Ross.
- A te érdekedben Ross! - Felel Riker.
- Ha az én érdekembe tennéd hagynád, hogy elkövessem a saját hibáimat! - Mondja Ross kicsit hangosabban.
- Ne ordibálj, itt ülök melletted... És nagyon jól tudod, hogy hagyom, hogy hibázz de nem akarom, hogy a hiba ezúttal egy drogos lány legyen! - jelenti ki Riker.
- Ne kezd megint! Mia nem drogozik! Azt mondta volna! - Ellenkezik Ross.
- Te komolyan azt hiszed, hogy ha valaki olyan dolgit használ amiért lecsukják akkor azt majd csak úgy elmondja? Ennyire nem nem lehetsz hülye! Meg vak, meg sötét!
- Jó, azt elismerem, hogy tényleg sokat tud a drogokról és vannak furcsa dolgai, de rendes csaj! - Felel Ross.
- És szerinted egy utcalány honnan tudhat sokat a drogokról, ha csak nem használ?
- Vannak okos utcalányok is! Például az előbb olyat mondott a DNS-ről amiből csak annyit értettem, hogy DNS meg LSD!
- Aha... Mia az okos... Véletlenül se te vagy a hülye... - mormogja Riker.
Ross és Riker még egy ideig vitatkoztak majd sikerült témát váltaniuk és elindultak hazafelé. Természetesen kérdőre lettek vonva, hogy merre csavarogtak, de a fiúk annyival elintézték, hogy találkoztak pár rajongóval és elmentek fagyizni. Mindeközben Mia a városban sétált és szembe jött vele Marci. Mia igyekezett nem rá figyelni, de Marci leszólította.
- Szia Mia! Mizu? - Kérdi.
- Szia Marcell... Semmi... Élem az életem. - Mondja Mia és szándékosan nem kérdez vissza.
- Van életed? Azt hittem, hogy a sok drog mellett már nem jut idő rendes életre - gúnyolódik Marci.
- Kedves Marci... Kemény két évig együtt voltunk és azt se tudod, hogy miből és mennyit használok! Fú, de kurva drogos csaj vagyok amikor szinte rá sem bírok nézni a cuccra... - Magyarázza Mia.

- Hát, te tudod... Viszont nekem mennem kell... Kata már vár és nem akarom jobban megváratni... Tudod ő értékeli amije van! - Felel Marci.
Mia bármi nemű gondolkodás nélkül egy hatalmas pofont akart adni Marcinak de Marci megfogta a kezét és hasba vágta Miát aki össze eset.
- Legközelebb gondolkozz mielőtt cselekszel! - Mondja és azzal ott hagyja a lányt.
Mia a hasát fogva felállt és vett egy mély lélegzetet. Nagyon jól tudja, hogy nem kellene Marcival foglalkoznia, de egyszerűen nem bírta annyiban hagyni a dolgot. Nemes egyszerűséggel egy tornászt megszégyenítő ugrással Marcira vetette magát és a két gyereket a járókelők szedték szét.
- Vigyék a közelemből! Őrült drogos ribanc! - Kiabál Marci.
- Persze, most drogos ribanc vagyok, de eddig jó voltam, he? Engedj már el! - Mondja Mia és kirángatja karjait egy járókelő kezei közül. - Remélem Kata büszke rád...
- Van mire büszke legyen! - Felel Marci.
- Hm... Csak tudnám mire... - Motyog Mia és elsétál.
Mia-Marci 1-0. Mia tovább bandukol és nagyon reméli, hogy most már nem találkozik senkivel se. A remény hamar szertefoszlott amikor Zoli szembe jött vele.
- Mia! - biccent Zoli.
- Szia... Itt a haverod leckéje... Remélem megfelel! - Mondja Mia és Zoli kezébe nyomja a füzetet.
- Király! Kösz! Kp vagy cucc? - Kérdi Zoli.
- Kp
- Mi van? Csak nem leszoktál? - Nevet Zoli miközben előveszi a pénztárcáját.
- Áh, dehogy, csak most jobban kell a pénz... - Felel Mia és elveszi Zolitól a pénzt.
- Te tudod... Egyébként még el kéne menni a fűért amiről tegnap beszéltünk - Súgja Zoli.
- Íjj, hová is kell menni és hányra? - Kérdi Mia.
Zoli elmondja Miának, hogy hová menjen a fűért és mikorra aztán elköszön mert neki is meg van a maga dolga. Nem sokkal később Mia egy SMS-t kap Ross-tól. "Szia! Nincs kedved talizni? Mondjuk az Állatkertnél?". Mia pont az Állatkert előtt állt és ha már ott van akkor úgy dönt megvárja a szőkeséget. Nem sokat kellett várnia, hogy ismét egy ismerős arcot lásson, de az ismerős arc nem állt valami közel a szívéhez.
- Te? - Áll fel Mia.
- Azt mondtad van kedved talizni!
- Igen! De nem veled! - Felel Mia.
- De én jöttem, mert beszélni akarok veled!
- Riker, hagyj békén és fogd fel, hogy nem fogom abba hagyni azt amiért pénzt kapok csak azért mert te kitaláltad, hogy Ross belém esett! Még ha igazad is van, akkor is maximum 2 hónapig látna aztán viszlát! - Mondja Mia és elsétál, de Riker megragadja a csuklóját.
- Mit akarsz még? - Kérdi Mia idegesen.
- Állj, le! Mia értsd meg, hogy ezzel nem akarok rosszat! Csinos lány vagy és okos! Ne tedd magad tönkre... Kár lenne - Mosolyog Riker.
- Azt hittem nem érdekel mi van velem... - Motyogja Mia.
- Ha gondolod vedd úgy, hogy azért kérem ezt, mert ha esetleg meghalnál vagy lebuknál Ross darabjaiban lenne... - Mondja Riker.
- És? Majd túlteszi magát rajta... - Motyogja Mia lehajtott fejjel.
- Jól sejtem, hogy neked is bejön az öcsém? - Vigyorog Riker.
- Pf... Ostobaságokat beszélsz! - Mondja Mia és kirántja a kezét Rikeréből.
- Kicsit sem?
- Nem! Értsd meg, hogy nem fogok egy olyan fiúba beleszeretni akiről tudom, hogy pár hónap múlva elfelejt! - Mondja idegesen Mia.
- A szerelem nem ettől függ... Legalább ismerd el, hogy igazam van!
- És ha igazad van akkor mi van? Újabban szerelmi tanácsadó lettél? Maradj meg a Rosst védelmező nagytesó szerepednél és ne nyúlkálj bele az én életembe! Hidd el, mind a ketten jobban járunk... - Felel Mia.
- Rendben... Nem értem mi bajod mikor tényleg csak azért kérem, mert  nem akarom, hogy valami bajod legyen, de ha te így akarod és számodra az élet, hogy úgy ugrálsz ahogy fütyülnek, akkor nekem édes mindegy...
- RIKER! TE! Hogy jössz te ahhoz, hogy elcsórod a telefonom? - Kiabál az utca túloldaláról Ross.
- Na, úgy látom meg jött a védeni való öcséd! Menj! Vigyázz rá, el ne üsse egy biciklis... - Mondja Mia és ott hagyja Rikert.

Este van. Mia épp a megbeszélt helyre igyekszik a fűért. Életében nem csinált ilyet, ugyanis Zoli azt mondta neki, hogy fél 12-kor az Allee plázában lesz az ember akitől át kell vennie a füvet. Mia óvatosan betört a plázába és megkereste a fickót akinél a fű volt. A biztonsági őröket jól kijátszotta és amilyen gyorsan csak tudott igyekezett megkeresni a füves hapekot. Mia a fejére húzta a kapucniját és eltakarta az arcát, hogy még véletlenül se legyen felismerhető. Jól fel volt készülve mindenre. Miután átvette a füvet elindult kifelé, igaz egy ablakon keresztül, de kijutott a plázából. Amint földet ért szirénázásra lett figyelmes.
- Francba! - Suttogja és igyekszik eltűnni.
- ÁLLJ! - Hall egy férfi hangot.
Persze Miának eszébe se jut ott állnia és megvárnia amíg letartóztatják. Inkább futásnak ered és igyekszik eltűnni. Az a baj, hogy a pláza minden sarkában egy rendőr autóba botlik. Nagyon jól tudja, hogy a bandának akinek viszi a füvet milyen híre van és ha elkapják akkor nem csak ő lesz bajban hanem rajta kívül mindenki. A szíve kalapál, de igyekszik nyugodt maradni, mert nagyon jól tudja, hogy ha nem koncentrál akkor annyi. Mia a falhoz dől és szétnéz, hogy merre lehet kijutni. Pár perc agyalás után bevillan, hogy ha kellő sebességgel rugaszkodik el a padról akkor bele tud úgy kapaszkodni a lámpa oszlopba, hogy annak segítségével a rendőrautó tetejére érkezzen ahonnan már csak futni kell.
- Próba cseresznye! - Mondja Mia és a füvet biztonságba helyezi.
Mia terve sikeresnek bizonyult de a lendülete elfogyott és leesett e rendőrautó tetejéről. Mia mozdulni sem bírt, pedig tudatában volt annak, hogy mi történik körülötte és mit kellene tennie, de mégse ment. Feladta volna? Ennyi volt? Biztosan? Nem így ismerem Miát, itt még nincs vége a játéknak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése